210 5234 850

Σωκράτους 48, Ομόνοια - 2ος όροφος

Ορθόδοξη Ρουμανία -Καρπάθια - Μοναστήρια οδικώς - 8 μέρες 385€

 • Μίνι Τίτλος: Ρουμανία
 • Διάρκεια: 8μέρες
 • Τιμή: 385€
 • Μίνι Περιγραφή: οδικώς - ημιδιατροφή - αναχ. Κάθε Κυριακή
 • Μινι Περιγραφή 2: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – PIATRA NEAMTS –ΚΑΡΠΑΘΙΑ–ΣΙΝΑΙΑ–ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ- ΜΠΡΑΣΟΦ -BANSKO - ΣΑΝΤΑΣΚΙ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(11 ψήφοι)

Αναχωρήσεις:  ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ


1η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΡΙΛΑΣ - ΣΟΦΙΑ (790 χλμ.)

Συγκέντρωση και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό για Σόφια. Στάση στο μοναστήρι της Ρίλα του 10ου - 11ου αιώνα στο μουσείο του οποίου φυλάσσεται ο περίφημος σταυρός του μοναχού Ραφαήλ με τις 10.000 διαφορετικές παραστάσεις από την Αγία Γραφή. Επίσκεψη στους Χρυσούς επιτάφιους με δεκάδες πολύτιμες πέτρες και εικόνες. Άφιξη στην Σόφια, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διαν/ση.

2η ΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (380 χλμ)
Μετά το πρωινό θα ακολουθήσει περιήγηση της πόλης κατά την οποία θα απολαύσουμε τον καθεδρικό ναό του Αλεξάνδρου Νεφσκι, το Εθνικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το τζαμί Μπάνια, την άσβεστη φλόγα του άγνωστου στρατιώτη και τον ναό της Αγίας Σοφίας, τη Ροτόντα του Αγίου Δημητρίου, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Ναό του Αγίου Νικολάου (Ρώσικη εκκλησία). Αναχώρηση για τη Ρουμανική πρωτεύουσα, μέσω ΠΛΕΒΕΝ - ΡΟΥΣΕ, καταλήγουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο στο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ για δείπνο και διαν/ση.

3η ΜΕΡΑ : ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - PIATRA NEAMTS

Πρωϊνό και αναχώρηση για PIATRA NEAMTS. Αφιξη και επίσκεψη στο Μοναστήρι ΝΕΑΜΤ και την Ι.Μ. Agapia. Η εκκλησία ξαναχτίστηκε το 1825 μετά από πυρκαγιά και παρουσιάζει ενδιαφέρον για τις αγιογραφίες της. Μερικά είναι έργα του ζωγράφου Νικολάε Γκριγκορέσκου, που τα ζωγράφισε σε ηλικία 20 χρόνων μεταξύ 1858-1860. Τακτοποιηση σε ξενοδοχειο της περιοχης. Δείπνο,διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ

Πρωινό και αναχωρούμε για επίσκεψη στην Ι.Μονή Voronets η οποία παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον για τη θεολογική αξία της και για την σύνθεση και τα χρώματα των ζωγραφικών παραστάσεων της. Εκεί θα θαυμάσουμε την γιγαντιαία ‘Δευτέρα Παρουσία' όπου χωρίζεται σε πέντε αναπαραστάσεις. Επίσης θα δούμε και την ‘Δημιουργία του Κόσμου', μία σκηνή από την λαϊκή παράδοση. Χαρακτηριστικό του μοναστηριού αυτού είναι το μπλε χρώμα στα ‘φρέσκο' (έχει βάση από λαζούλιο λίθο) και παραμένει άγνωστο που οφείλεται η λάμψη του και η διατήρησή του. Ένα ακόμη μοναστήρι που αξίζει ναεπισκεφθούμε είναι το μοναστήρι Humor. Στο εξωτερικό του οι τοίχοι είναι τελείως σκεπασμένοι με τοιχογραφίες. Θα θαυμάσουμε την «Δευτέρα Παρουσία» και στη νότια πρόσοψη τον ‘Ύμνο στην Παρθένο' και την ‘Πολιορκία της Κων/πολης' που υπενθυμίζει τη μεσολάβηση της Παρθένου υπέρ του Βυζαντίου. Στη συνέχεια επίσκεψη στις Ιερές Μονές Moldovitsa, Putna, Dragomirna και Sucevitsa. Το ‘Πράσινο κειμήλιο' βρίσκεται ανάμεσα σε λόφους και πεδιάδες και προστατεύει την ευαίσθητη χρωματιστή εκκλησία της με μια ισχυρή οχυρωμένη ζώνη πύργων. Στο εξωτερικό θα θαυμάσουμε την εικονογράφηση ‘Ύμνος στην Παρθένο', μία αναπαράσταση σε 24 σκηνές των 24 στροφών του Ακάθιστου Ύμνου. Περίφημη είναι και η ‘Σκάλα των αρετών' που βασίζεται σε μία αρχαία λαϊκή πίστη. Επιστροφή στο ξενοδοχειο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ : PIATRA NEAMTS –ΚΑΡΠΑΘΙΑ–ΣΙΝΑΙΑ–ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ- ΜΠΡΑΣΟΦ -ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρωινό και αναχωρηση με προορισμό την πανέμορφη Σινάϊα. Η πόλη ονομάζεται και «Διαμάντι των Καρπαθίων» καθώς αποτελούσε κάποτε έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της υψηλής κοινωνίας της Ρουμανίας. Εκεί, ο βασιλιάς Κάρολος Α΄ αποφάσισε να χτίσει την εξοχική κατοικία του, το εκπληκτικό κάστρο Πέλες, ένα νέο-αναγενησσιακό διαμάντι με φροντισμένους κήπους, πληθωρικούς χώρους υποδοχής και δωμάτια σε διαφορετικά στυλ-οθωμανικό, γαλλικό. Ήταν το πρώτο κάστρο στην Ευρώπη με κεντρική θέρμανση, ηλεκτρικό και κεντρικό σύστημα καθαριότητας με ηλεκτρική σκούπα! Συνεχίζουμε με το χωριό Μπραν όπου βρίσκεται ο περίφημος Πύργος του Κόμη Δράκουλα. Χτίστηκε από τους Σάξονες για να προστατεύει το πέρασμα προς τα Καρπάθια από τις επιθέσεις των Τούρκων, αλλά στους χώρους του φιγουράρουν αντικείμενα και φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας. Το κάστρο έγινε γνωστό παγκοσμίως χάρη στον Μπραν Στόκερ, ο οποίος το 1897 έγραψε μια ιστορία τρόμου με ήρωα τον Δράκουλα. Στα υπαίθρια μαγαζάκια της περιοχής, θα βρείτε κρασιά με θέμα τον δράκουλα, μάσκες, μπλούζες, φυλαχτά, χειροποίητες κατασκευές κλπ. Στη συνέχεια περνώντας από το αγαπημένο χειμερινό θέρετρο των Ρουμάνων, την Ποιάνα Μπρασόβ, θα φτάσουμε σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ρουμανίας, την πόλη Μπρασόβ, γνωστό εμπορικό κέντρο των αρχαιοτέρων χρόνων. Στην παραμυθένια αυτή μεσαιωνική πόλη που περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους θα δούμε την Μαύρη Εκκλησία που είναι η μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη Ρουμανία. Πήρε το όνομα της από τη «μεγάλη φωτιά» του 1689 καθώς μαύρισε το εξωτερικό της σε αντίθεση με το εσωτερικό της που είναι καλοδιατηρημένο και φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα της Ανατολικής Ευρώπης. Θα περιηγηθούμε στα λιθόστρωτα σοκάκια, ανάμεσα σε γραφικά κτίσματα που θυμίζουν περισσότερο Βαυαρική αρχιτεκτονική παρά Ανατολική Ευρώπη και θα συναντήσουμε τον πιο στενό δρόμο της κεντρικής Ευρώπης. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην απλόχωρη κεντρική πλατεία όπου θα κάνουμε στάση για καφεδάκι και βόλτες στον εμπορικό δρόμο της πόλης. Συνεχιζουμε για Βουκουρεστι. Τακτοποιηση στο ξενοδοχειο, δειπνο, διανυκτερευση

6η ΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και γνωριμία με την παλαιά και νέα πόλη, που δικαίως ονομάζεται «μικρό Παρίσι» λόγω της αρχιτεκτονικής του και της έντονης πολιτιστικής ζωής που γνώριζε. Αρχικά επίσκεψη στο Πατριαρχείο. Στην συνέχεια, μέσα από μια πανοραμική περιήγηση του Βουκουρεστίου θα θαυμάσουμε τα πιο αξιόλογα μνημεία όπως είναι η Αψίδα του Θριάμβου, η Πλατεία του Ελεύθερου Τύπου, το Ατενέουμ, η Πλατεία της Επανάστασης και η Ελληνική Εκκλησία. Επίσης θα δούμε τη Νομική Σχολή και την Όπερα, τον Βοτανικό Κήπο και τη Στρατιωτική Ακαδημία. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το πάρκο Χεραστράου, ένα απο τα μεγαλύτερα πάρκα της χώρας. Η περιοχή θεωρείται από τις πιο αριστοκρατικές και το πάρκο περιστοιχίζεται από βίλες και περίτεχνα οικήματα του 20ου αιώνα. Επίσης, στο πάρκο υπάρχουν πολλά εστιατόρια-καφέ για γεύμα της επιλογής σας. Θα δούμε το επιβλητικό Σπίτι του Λαού, το μεγαλύτερο σήμερα κτιριακό συγκρότημα στην Ευρώπη, και το δεύτερο στον κόσμο μετά από το Πεντάγωνο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η κατασκευή του ξεκίνησε από τον κομμουνιστή ηγέτη της Ρουμανίας Νικολάε Τσαουσέσκου τις ημέρες της δόξας του, και σήμερα φιλοξενεί το κοινοβούλιο της χώρας. Στους χώρους του υπάρχουν συνεδριακά κέντρα, γραφεία και πολλοί χώροι που νοικιάζονται για εκδηλώσεις.

Χρόνος ελεύθερος να εξερευνήσετε την συνοικία Λιπσκάνι, το ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου. Διατηρεί την γοητεία της παλιάς πόλης, όπου και θα βρείτε πολλές αγορές με αντίκες, μικρά μαγαζάκια που ξεχειλίζουν από παλαιά διακοσμητικά αντικείμενα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

7Η ΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – BANSKO (500χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για τη Φιλιππούπολη. Εκεί θα δούμε το αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο, την παλιά πόλη, το Αρχοντικό Κουγιουμτζόγλου, το ναό του Κωνσταντίνου και Ελένης και επίσης θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Συνεχίζουμε για το Bansko. Δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ΜΕΡΑ : BANSKO - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΑΘΗΝΑ (720 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για το Σαvτάνσκι. Χρόνος ελεύθερος για αγορές. Αναχώρηση για σύνορα και με ενδιάμεσους στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη στην Αθήνα.
Περιλαμβάνονται

 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελή πούλμαν όπως αναφέρονται
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* και 4* με πρωινό
 • Δώρο ημιδιατροφή
 • Αρχηγός / συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR
 • Δημοτικοί φόροι & ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, απώλειες αποσκευών

 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα πόλης , ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό


Απαραίτητα νέα διαβατήρια ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες

 • Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα. Οι προαιρετικές εκδρομές πληρώνονται μόνο στο γραφείο κατά την εξόφληση σας και απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 25 άτομα

 

Πιθανά ξενοδοχεία
HTL SILVER SOFIA 4* (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)
HTL IBIS (ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ) (ΡΟΥΜΑΝΙΑ)
HTL SVETA SOFIA (ΣΟΦΙΑ) (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)
HTL ORPHEY (BANSKO)
HTL EVELINA PALACE BANSKO 4* (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

Τιμές συμμετοχής, κατ' άτομο:

Σε δίκλινο Μονόκλινο Παιδικό
385 € 550 € 365 €

 

Προτεινόμενα Προγράμματα