210 5234 850

Σωκράτους 48, Ομόνοια - 2ος όροφος

Γύρος ΚΡΗΤΗΣ - οδική εκδρομή - 7 μέρες 365€

 • Μίνι Τίτλος: Γύρος ΚΡΗΤΗΣ
 • Διάρκεια: 7 μέρες
 • Τιμή: 365€
 • Μίνι Περιγραφή: Οδικώς - αναχώρηση 2/8 ,30/8,13/9,27/9,11/10,25/10/20
 • Μινι Περιγραφή 2: Ηράκλειο - Χανιά - Αγ. Νικόλαος - Ελούντα - Σπιναλόγκα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 

7ΗΜΕΡΗ
Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  

Ημέρα 1:  Πειραιάς - Ηράκλειο.
Πρωινή αναχώρηση με πλοίο από τον Πειραιά και άφιξη στο Ηράκλειο το απόγευμα. Άμεση τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και βόλτα για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
Η ιστορία της πόλης καθρεφτίζεται στις αλλαγές του ονόματός της. Ο γεωγράφος Στράβων αναφέρεται σε ένα λιμάνι της Κνωσού που ονομαζόταν Ηράκλειο. Το 824, όταν οι Άραβες κατέλαβαν την Κρήτη, οχύρωσαν τον παλαιό οικισμό. Από την αραβική λέξη Χάντακ προήλθε η ονομασία Χάνδαξ και στον 13ο, επί Ενετοκρατίας, η ονομασία Κάντια. Ηράκλειο ονομάστηκε επίσημα το 1922. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου καταστράφηκε η μισή πόλη από βομβαρδισμούς. Σήμερα το Ηράκλειο είναι μια σύγχρονη πόλη, εμπορικό, βιομηχανικό και τουριστικό κέντρο της Κρήτης. Η ”εντός των τειχών” πόλη συγκινεί με τα ενετικά μνημεία, τα νεοκλασικά κτίρια και τους γραφικούς πεζόδρομους.
 
Ημέρα 2:  Ηράκλειο - Ελούντα - Σπιναλόγκα - Άγιος Νικόλαος – Λασίθι -Ηράκλειο.
Μόλις αντικρύσουμε την Ελούντα θα γοητευτούμε από το ανόθευτο παραδοσιακό της χρώμα αλλά και από το σύγχρονο οικισμό που σήμερα αποτελεί ένα ιδιαίτερα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο.
Στη συνέχεια θα περάσουμε στη Σπιναλόγκα, ένα νησάκι στην είσοδο του όρμου Σπιναλόγκας στο δυτικό τμήμα του κόλπου Μιραμπέλλου. Στεφανώνεται από φρούριο που οικοδόμησαν οι Ενετοί το 1579 πάνω στα ερείπια αρχαίας οχύρωσης. Ξεχωρίζει το κτίριο των δημόσιων λουτρών του 4ου μ .Χ. Υπήρξε για πολλά χρόνια τόπος απομόνωσης λεπρών.Χτισμένος στο βορειοδυτικό άκρο του γραφικού κόλπου Μιραμπέλλου, ο Άγιος Νικόλαος κατέχει τη θέση της αρχαίας πολίχνης Λατούς. Η σημερινή πόλη έχει έντονο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Θα συνεχίσουμε με το οροπέδιο του Λασιθίου (Τζερμιάδο), μια παραδεισένια έκταση σε υψόμετρο 817 - 850μ. στο βορειοδυτικό άκρο της Δίκτης με μηλιές, αχλαδιές, κερασιές, αμυγδαλιές και κηπευτικά. Η περιοχή κατοικήθηκε από τα Νεολιθικά χρόνια. Το 16ο εγκαταστάθηκαν εδώ οικογένειες προσφύγων από την Πελοπόννησο. Υπήρξε κέντρο και κρησφύγετο των επαναστατών επί Τουρκοκρατίας .Επιστροφή στο Ηράκλειο

 
Ημέρα 3 Κνωσός - Μονή Κεράς Καρδιωτίσσης- Απανωσήφη- Βενεράτο - Μονή Παλιανής- Αρόλιθος-Ηράκλειο
Σήμερα θα επισκεφτούμε τη Κνωσό, το κέντρο του μινωικού πολιτισμού κατά το διάστημα 2000-1400 π. Χ. Θα ξεναγηθούμε στην περίφημη αρχαία πόλη με τα ανάκτορα, θα θαυμάσουμε τον "πρίγκιπα με τα κρίνα", τη δεξαμενή των καθαρμών, το μικρό ανάκτορο, τη βασιλική έπαυλη, το βασιλικό τάφο κ.α.
Σε μια κατάφυτη περιοχή της Βόρειας Δίκτης βρίσκεται η Μονή Κεράς Καρδιωτίσσης. Πρόκειται για ένα ιστορικό μοναστήρι, 50km νοτιοανατολικά του Ηρακλείου από το οποίο έχουν πάρει το όνομα τους οι οικισμοί Κερά και Άνω Κερά. Η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Απανωσήφη ή Επανωσήφη, βρίσκεται στο κέντρο περίπου του νομού Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα. Είναι το μεγαλύτερο μοναστήρι από την ίδρυσή του στην Κρήτη σε αριθμό Μοναχών, όχι μόνο εγγεγραμμένων αλλά και εγκαταβιούντων. Θα συνεχίσουμε για το Βενεράτο, ένα από τα ομορφότερα χωριά της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, ένας τόπος εκπληκτικής ομορφιάς και γαλήνης, μοναδικός για τη γραφικότητά και τα υπέροχα χρώματά του. Η Μονή Παλιανής θεωρείται μια από τις αρχαιότερες μονές της Κρήτης και δεσπόζει στην περιοχή.
Θα κατευθυνθούμε προς τον Αρόλιθο, ένα συγκρότημα το οποίο αναπαριστά ένα παραδοσιακό κρητικό χωριό που δημιουργήθηκε από αγάπη για την κρητική παράδοση. Βρίσκεται μόλις 11χλμ έξω από το Ηράκλειο, στην πλαγιά ενός βουνού. Θα θαυμάσουμε τη λαογραφική συλλογή στο μουσείο αγροτικής ιστορίας & λαϊκής τέχνης και θα περπατήσουμε στα πετρόχτιστα σοκάκια όπου και θα βιώσουμε ένα μοναδικό παραδοσιακό περιβάλλον. Μέσα από μια θαυμάσια ορεινή διαδρομή θα φτάσουμε στα Ανώγεια. Χάρη στο σεβασμό και την αγάπη που αποδίδουν οι Ανωγειανοί στην πολιτιστική κληρονομιά, στα ήθη και στα έθιμά τους, τα Ανώγεια θεωρούνται το επίκεντρο του σύγχρονου Κρητικού πολιτισμού.  

Ημέρα 4:  Ηράκλειο - Φόδελε - Αρκάδι - Ρέθυμνο - Λίμνη Κουρνά - Χανιά.
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας στο Ηράκλειο .Πρώτος μας σταθμός το Φόδελε που βρίσκεται στο μέσο μιας κοιλάδας, κατάφυτης από πορτοκαλεώνες. Φημίζεται μάλιστα για τα ιδιαίτερα εύγευστα πορτοκάλια του. Το χωριό συνδέθηκε με το μεγάλο ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο. Η διατήρηση του επωνύμου Θεοτοκάκης στο χωριό οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο Ελ Γκρέκο καταγόταν από εκεί. Επόμενος σταθμός της σημερινής μας περιήγησης η Ιερά Μονή Αρκαδίου η οποία θεμελιώθηκε, σύμφωνα με την παράδοση, από τον αυτοκράτορα Ηράκλειο και ανοικοδομήθηκε τον 5ο αιώνα από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Αρκάδιο του οποίου και το όνομα φέρει. Το Αρκάδι αποτελεί το πιο ιστορικό μοναστήρι της Κρήτης, το οποίο έμελλε να γίνει το ιερότερο σύμβολο των Αγώνων των Κρητικών για την Ελευθερία, καθώς εδώ έγινε το τραγικό ολοκαύτωμα του 1866 που άνοιξε τον δρόμο για την απελευθέρωση του νησιού το 1898. Μάλιστα, η UNESCO έχει χαρακτηρίσει το Αρκάδι ως “Ευρωπαϊκό Μνημείο Ελευθερίας”. Το Ρέθυμνο με το Ψηλορείτη και την καταγάλανη θάλασσα θα μας αρέσει πολύ καθώς “Το Ρέθυμνο δεν είναι μέρος που πηγαίνεις αλλά που επιστρέφεις”. Θα περπατήσουμε στο βενετσιάνικο λιμάνι με το εντυπωσιακό οχυρό της Φορτέτσας και στην παλιά πόλη, μια από τις πιο καλά διατηρημένες πόλεις της αναγεννησιακής περιόδου.Στάση στην πανέμορφη λίμνη Κουρνά .Η φυσική ομορφιά της λίμνης Κουρνά θα μας συναρπάσει καθώς είναι η μόνη φυσική λίμνη στην Κρήτη. Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Κορησία. Η λίμνη τροφοδοτείται από τα νερά που κατεβάζουν τα γειτονικά βουνά και οι λόφοι. Τα πετρώματα της περιοχής διακόπτουν την υπόγεια ροή τους και δεν τα επιτρέπουν να συνεχίσουν την πορεία τους μέχρι τη θάλασσα.Άφιξη στην πόλη των Χανίων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .Διανυκτέρευση. 

Ημέρα 5: Χανιά -Σφακιά – Φραγκοκάστελο –Δροσουλίτες -Χανιά.
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την Χώρα των Σφακιών . Βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα δυσπρόσιτη και τραχιά περιοχή που περιβάλλεται από τις απόκρημνες πλαγιές των Λευκών Ορέων και τα πολυάριθμα φαράγγια που σχηματίζονται σ αυτές. Το χωριό είναι χτισμένο σχεδόν στην κατάληξη του φαραγγιού του Ίμπρου, ενός από τα φαράγγια της περιοχής, από το οποίο διέρχεται και ο δρόμος που συνδέει τον οικισμό με τα Χανιά. Στάση και ελεύθερος χρόνος στα φημισμένα Σφακιά με τις πανέμορφες παραλίες στο Λιβυκό Πέλαγος Συνεχίζουμε για το Φραγκοκάστελο και τους Δροσουλίτες: Το μεταφυσικό φαινόμενο που στοιχειώνει την Κρήτη
Κάθε χρόνο τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου λίγο πριν ανατείλει ο ήλιος, εμφανίζονται στη θέση Θυμέ Κάμπος στην επαρχία των Σφακίων, οι Δροσουλίτες. Μια στρατιά από νεκρούς πολεμιστές με αστραφτερές πανοπλίες προελαύνει προς τη θάλασσα πάνω απ΄ το Φραγκοκάστελο. Λένε πως είναι ο Χατζημιχάλης Νταλιάνης με τους στρατιώτες του που υπερασπίστηκαν το κάστρο από τους Οθωμανούς. Το φαινόμενο αυτό με τις σκιές των μαχητών ο λαός μας το ονομάζει «Δροσουλίτες» γιατί εμφανίζονται για περίπου 8 λεπτά με τη δροσιά της χαραυγής. Μύθος; Μάλλον, αλλά όσοι το έχουν δει συμβουλεύουν ότι αν είσαι στην πεδιάδα και όχι στα υψώματα, μπορείς να το δεις… .Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στα Χανιά. Απόγευμα ελεύθερο στα Χανιά Διανυκτέρευση. 

Ημέρα 6:  Χανιά - Ακρωτήρι - Τάφοι Βενιζέλων - Αγία Τριάδα των Τζαγκαρόλων Λιμάνι Σούδας - Πειραιάς.  

Πρωινό στο ξενοδοχείο .Δεν είναι τυχαίο το ότι τα Χανιά προσελκύουν επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου. Η πόλη συνδυάζει απίστευτη φυσική ομορφιά, με πλούσια πολιτιστική παράδοση καθώς και άρτια τουριστική υποδομή. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, στην αγορά και το ενετικό λιμάνι και θα κατευθυνθούμε προς το Ακρωτήρι, εκεί όπου βρίσκονται οι τάφοι των Βενιζέλων.Στην επιστροφή μας προς τα Χανιά θα επισκεφτούμε τη Μονή της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων Ενετικό μοναστήρι , που αποτελεί σήμερα ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια της Κρήτης με τεράστια επίδραση στην παιδεία του νησιού. Χτίστηκε από τους Κρητικούς μοναχούς Ιερεμία και Λαυρέντιο, από την βενετσιάνικη ορθόδοξη οικογένεια των Τζαγκαρόλων Ελεύθερο απόγευμα στο γραφικό λιμάνι των Χανίων .Μεταφορά στο Λιμάνι της Σούδας και επιβίβαση στο πλοίο ώρα 20.00.Αναχώρηση για τον Πειραιά έχοντας περάσει ένα υπέροχο 6ήμερο στην πανέμορφη Κρήτη.

Ημέρα 7

Πειραιάς Άφιξη ώρα 06.30 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά και τέλος εκδρομής

 

Περιλαμβάνει:

 • Διαμονή: 4* Ξενοδοχεία κεντρικά
 • Πρωινό καθημερινά
 • Ημιδιατροφή
 • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • Ξεναγήσεις περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αρχηγός-Συνοδός
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια : Πειραιάς-Ηράκλειο-Πειραιάς. 


Δεν περιλαμβάνει:

 • Εισόδους σε μουσεία, αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους κ.ά.
 • Το καραβάκι από και προς τη Σπιναλόγκα
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

 ΠΕΙΡ-ΗΡΑΚ  ΠΡΩΙ 10.00  ΜΙΝΩΑΝ

 

Τιμές συμμετοχής, κατ' άτομο:

Αναχωρήσεις Σε δίκλινο Μονόκλινο
 2/8 ,30/8,13/9,27/9,11/10,25/10/20 365 € -

Προτεινόμενα Προγράμματα

 • Πρόσθετες Πληροφορίες
  • Μίνι Τίτλος Βουδαπέστη οδική
  • Διάρκεια 6 μέρες
  • Τιμή 295€
  • Μίνι Περιγραφή οδική εκδρομή - με ημιδιατροφή - αναχώρηση 11/07, 01/08, 11/08, 18/08, 12/09, 26/09
  • Μινι Περιγραφή 2 ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ