210 5234 850

Σωκράτους 48, Ομόνοια - 2ος όροφος

Συχνές Ερωτήσεις / Τρόποι πληρωμής

Κρατήσεις

Για να πραγματοποιήσετε κράτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικώς ή να έρθετε από τα γραφεία μας ή να μας στείλετε email με την κράτηση που επιθυμείτε να κάνετε. Φροντίστε να μας δώσετε, εκτός από τα ονόματα των επιβατών, τη διεύθυνσή σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Η ειδική φόρμα κράτησης της ιστοσελίδα μας θα σας βοηθήσει να μας παρέχετε τα απαραίτητα στοιχεία.

Για να ακυρώσετε μια κράτηση πρέπει να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς μαζί μας σε εργάσιμες ώρες και ημέρες, σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας του γραφείου μας. Προσοχή: η ακύρωση μίας επιβεβαιωμένης κράτησης επίπτει συνήθως ακυρωτικά που μπορούν να φτάσουν μέχρι το 100% της αξίας της εκδρομής. Παρακαλώ διαβάστε τους γενικούς όρους συμμετοχής.

Μπορείτε να τροποποιήσετε την κράτησή σας χωρίς επιβάρυνση, εφόσον αυτή δεν διέπεται από ακυρωτικές ρήτρες τη στιγμή που θα γίνει η τροποποίηση. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για την αλλαγή που επιθυμείτε και θα σας ενημερώσουμε αντίστοιχα.

Οι τιμές οι οποίες αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας αφορούν κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά από τo Byzantino Travel.

Τρόποι πληρωμής

Πληρωμές γίνονται δεκτές μέσω τραπεζικής κατάθεσης, με χρέωση πιστωτικής κάρτας ή απευθείας πληρωμή στα γραφεία μας. Κατά την κράτησή σας απαιτείται γενικά προκαταβολή 30% του συνολικού ποσού της κράτησης και η εξώφληση γίνεται το αργότερο έως και μία εβδομάδα πριν την έναρξη του ταξιδιού ή της προσφερόμενης υπηρεσίας. Προσοχή: από την στιγμή που καταβάλλεται η προκαταβολή σας, η κράτηση θεωρείται οριστική. Παρακαλούμε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής σε οργανωμένη εκδρομη και να ενημερώνεστε από τους εκπροσώπους του γραφείου μας.

Αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών για καταθέσεις (παρακαλώ να αναγράφεται το όνομα του καταθέτη):

ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ “ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ TΡΑΒΕΛ”
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ:      BYZANTINEΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ TΡΑΒΕΛ.

ALPHA BANK    104-00-2002028410
IBAN:              GR0901401040104002002028410

 

Μετά την κατάθεσή σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα παρακάτω:
1) Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, Τ.Κ.
2) Σε ποια εκδρομή συμμετέχετε
3) Ποσόν προκαταβολής ή εξόφλησης που καταθέσατε

Οι υπηρεσίες του γραφείου μας διέπονται από διαφορετικούς όρους ακυρώσεων ανάλογα με το είδος τους και τι περιλαμβάνουν (ξενοδοχείο, αεροπορικά εισιτήρια κλπ.). Παρακαλώ διαβάστε τους όρους συμμετοχής σε οργανωμένη εκδρομή. Σε οποιαδήποτε περίπτωση μπορείτε να ενημερωθείτε από τους εκπροσώπους του γραφείου μας για τους όρους ακύρωσης που ισχύουν για την κράτηση στην οποία επιλέξατε να προβείτε.

Οι κρατήσεις που πραγματοποιείτε με το Byzantino Travel εξοφλούνται αποκλειστικά στο γραφείο μας, με τους τρόπους που αναφέρονται στην αντίστοιχη ενότητα.

Όχι, δεν υπάρχουν κρυφές επιβαρύνσεις. Όλα μας τα προγράμματα αναφέρουν αναλυτικά το κόστος των εκδρομών και υπηρεσιών, τι περιλαμβάνεται, τι δεν περιλαμβάνεται καθώς και τι είναι προαιρετικό.

Ταξιδιωτικά έγγραφα

** Για τα ταξίδια εσωτερικού απαιτείται αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.
** Για οποιοδήποτε ταξίδι στην Ευρώπη οι πολίτες των χωρών που ανήκουν στην Ε.Ε. έχουν το δικαίωμα να διακινούνται ελεύθερα και μπορούν να ταξιδεύουν με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας μόνο, με την προϋπόθεση να είναι νέου τύπου και να αναγράφεται το ονοματεπώνυμό τους με Λατινικούς χαρακτήρες.
** Για όλες τις χώρες εκτός Ε.Ε. απαιτείται διαβατήριο με 6μηνη ισχύ.

Εκτός των χωρών Ε.Ε. απαιτείται έκδοση βίζας. Σε κάποιους προορισμούς απαιτείται προ έγκριση βίζας, ενώ σε άλλους προορισμούς εκδίδεται τοπικά. Οι σχετικές πληροφορίες - για ελληνικά διαβατήρια - αναφέρονται συνήθως στις σημειώσεις του προγράμματος. Μπορείτε να ενημερωθείτε από τα γραφεία μας για τη διαδικασία έκδοσης βίζας ανάλογα με τον προορισμό της επιλογής σας.

Τα παιδιά που ταξιδεύουν στο εσωτερικό και δεν διαθέτουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό γεννήσεως.
 
** Για παιδιά ηλικίας 0 έως 12 ετών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό απαιτείται διαβατήριο νέου τύπου και βίζα, όπου αυτή είναι απαραίτητη.
 
** Για παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό απαιτείται αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου (για τις χώρες μέλη της Ε.Ε.) ή διαβατήριο και βίζα, όπου αυτή είναι απαραίτητη.
 
** Παιδιά που ταξιδεύουν συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ

Σε περίπτωση που δεν είστε κάτοχος Ελληνικής υπηκοότητας, θα πρέπει να ενημερωθείτε απαραιτήτως από την πρεσβεία της χώρας σας για τα ταξιδιωτικά έγγραφα που θα χρειαστείτε στον προορισμό της επιλογής σας.
** Προσοχή: ο κάθε ταξιδιώτης έχει ο ίδιος την ευθύνη για τα ταξιδιωτικά έγγαρφα που απαιτούνται για το ταξίδι. Το τουριστικό γραφείο δεν φέρει καμμία ευθύνη.

Άλλες ερωτήσεις

Τα γραφεία μας λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:30-14:00.
Τηλεφωνική εξυπηρέτηση Δευτέρα έως Σάββατο, 09.00-17.00

Δικαίωμα παιδικής έκπτωσης έχουν οι ταξιδιώτες ηλικίας έως και 11 ετών, εφόσον κοιμούνται στο δωμάτιο των γονιών τους (ή 2 ενηλίκων), εκτός των περιπτώσεων που αναφέρεται κάτι διαφορετικό.

Καλύπτει τυχόν αξιώσεις ταξιδιωτών, οι οποίες προέρχονται από τη μη εκτέλεση ή την πλημμελή εκτέλεση οργανωμένου ταξιδιού. Επίσης, καλύπτει σε περίπτωση αφερεγγυότητας ή πτώχευσης και την υποχρέωση επιστροφής των καταβληθέντων, καθώς και τον επαναπατρισμό των εκδρομέων.
** Για τους συμμετέχοντες σε οργανωμένες εκδρομές, υπάρχει δυνατότητα προαιρετικής επιπλέον ταξιδιωτικής ασφάλισης ζωής και προσωπικών ατυχημάτων.
** Επίσης, για την περίπτωση ασθένειας του ταξιδιώτη στη διάρκεια του ταξιδιού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σας συνιστούμε να έρθετε σε επαφή με τον ασφαλιστικό σας φορέα για την έκδοση της «Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας».

Οι αναχωρήσεις που αναφέρονται στα προγράμματα, είναι οι προγραμματισμένες ημερομηνίες.
** Οι αεροπορικές εκδρομές πραγματοποιούνται γενικά σε όλες τις προγραμματισμένες ημερομηνίες.
** Οι οδικές εκδρομές πραγματοποιούνται εφόσον συγκτρώνεται ο απαιτούμενος προβλεπόμενος ελάχιστος αριθμός συμμετοχών (συνήθως 25 άτομα). Είναι πολύ σημαντικό να δηλώνετε συμμετοχή νωρίς για την εκδρομή και την ημερομηνία που σας ενδιαφέρουν, έστω με μία μικρή προκαταβολή, ώστε να μπορούμε να υπολογίσουμε σωστά και νωρίς τις συμμετοχές για κάθε εκδρομή.
** Σε περίπτωση που κάποια εκδρομή τελικά δεν συγκεντρώνει τις απαραίτητες συμμετοχές θα σας προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις και εάν δεν υπάρχει κάτι άλλο που σας ενδιαφέρει, θα σας επιστρέψουμε αμέσως την προκαταβολή σας.